Υλικά
1-2 χταπόδια γύρω στο 1 κιλό,
2 φύλλα δάφνης,
1 κρεμμύδι καρφωμένο με 4 γαρίφαλα,
1 κουταλάκι σπόρoυς πιπεριού,
500 γρ. (1 πακέτο) σπαγέτι ή ταλιατέλες,
6 κουταλιές ελαιόλαδο,
3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,
½ φλ. άσπρο, ξηρό κρασί,
3 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
½ κουταλάκι ρίγανη,
αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Βάζετε το χταπόδι με 2-3 κουταλιές νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, τη δάφνη και τους σπόρους του πιπεριού και το αφήνετε να βράσει στην κατσαρόλα να κατεβάσει πρώτα το νερό του και ύστερα να το απορροφήσει μέχρι να μαλακώσει (αν χρειαστεί, προσθέτετε και μερικές κουταλιές νερό).
Το στραγγίζετε και πετάτε τα μυριστικά. Το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.
Στο μεταξύ, ξεπλένετε την κατσαρόλα, βάζετε νερό με αλάτι να κοχλάσει και βράζετε τα μακαρόνια μέχρι να μαλακώσουν.
Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά τα σκόρδα με το κρεμμυδάκι, για 1 λεπτό, μέχρι να μυρίσουν.
Ρίχνετε μέσα το κρασί (προσεχτικά γιατί πιτσιλά) και ύστερα ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Αφήνετε να μαραθεί ο μαϊντανός και ανακατεύετε μέσα το χταπόδι, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα σερβίρετε αμέσως με τη σάλτσα του χταποδιού.
Πηγή: xrysessyntages.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου