Σιροπιαστό ινδοκάρυδο


Υλικά

 Για τη ζύμη

200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

85 γρ. αμύγδαλα, σε σκόνη

150 γρ. ινδοκάρυδο

2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

260 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

160 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά, μεγάλα

Για το σιρόπι

450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

470 ml νερό

1 φέτα λεμόνι

καρύδα, τριμμένη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη φέτα λεμονιού. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και αφήνουμε για 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού. Έπειτα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη ζύμη

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόσκονη, το ινδοκάρυδο και το μπέικιν.

Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά.

Χαμηλώνουμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά διαδοχικά. Χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μείγμα και ρίχνουμε το μείγμα αλευριού που έχουμε ήδη στο μπολ. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα στη μεσαία ταχύτητα να ενσωματωθούν καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25x35 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C στον αέρα για 40-45 λεπτά περίπου, να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, καρφώνοντας το στο κέντρο, να βγαίνει εντελώς στεγνό.

Για το σερβίρισμα

Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και όπως είναι καυτό ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά και αμέσως μετά αδειάζουμε από χαμηλά και σιγά-σιγά το χλιαρό προς κρύο σιρόπι, δεν θέλουμε το σιρόπι μας να είναι καυτό. Προσοχή να μην το ρίξουμε απότομα και από ψηλά, διότι θα “ξεφλουδίσει”, θα φύγει η κρούστα του γλυκού μας.

Αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφήσει το σιρόπι καλά και να κρυώσει. (Μη σας φανεί πολύ το σιρόπι, θα το απορροφήσει).

Πασπαλίζουμε με αρκετό ινδόκαρυδο να το καλύψει καλά (τριμμένη καρύδα).

Κόβουμε το γλυκό σε μερίδες και σερβίρουμε είτε 15 κανονικά κομμάτια είτε 20 μικρότερα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου